Français | English
Deze dynamische en interactieve crossmedia-ervaring vertelt verhalen van stadsbomen. Je kan ook zelf meedoen als school, gezin, wandelaar of toerist. Stap mee in het avontuur van een bos dat groeit in de stad.
Verkennen & verwonderen
Wood Wide Web nodigt je uit om Brussel te bekijken als een bos. Dankzij de kaart met talrijke gegevens en rijke informatie, kan je op verkenning gaan, en de bomen in de stad, hun verhalen en specifieke kenmerken, (her)ontdekken. Laat je verwonderen door de schoonheid, de rol en het karakter van de bomen – zichtbaar en onzichtbaar.
2017
Ontmoeten & verbinden
Wood Wide Web verbindt de bomen met een hele reeks culturele, sociale, wetenschappelijke en institutionele spelers. Deze gemeenschap doet het stadsbos groeien en organiseert een hele reeks activiteiten aan de voet van de bomen. Wees welkom om deel te nemen aan deze activiteiten op het terrein.
2018
Meewerken & doen groeien
Stap mee in het avontuur van Wood Wide Web. Voeg je favoriete boom toe, samen met een stukje tekst en beeldmateriaal – zo kunnen ook anderen je boom leren kennen. Wij hopen dat je samen met ons het stadsbos wil doen groeien, door een of meerdere bomen te adopteren, te verzorgen, of door nieuwe bomen te planten.
2018 - 2019
Brussel bekijken
als een bos
De atlas gebruiken
Fiches en portretten
Iedere stip op de kaart leidt naar een fiche of een uitgebreid portret over de identiteit van de boom, zijn rol en zijn karakter

Lees hier de info
Nut van de boom
Waarom zijn bomen onmisbaar in de stad? Welk belang hebben ze voor ons en voor de stadsomgeving?

Lees hier de info
Samen doen we het bos
groeien
Een boom toevoegen
aan de atlas
De atlas is het hart van Wood Wide Web. Hier kan je de bomen opzoeken, de media over de bomen raadplegen en nieuwe media (teksten, beelden, tekeningen...) toevoegen. Zo toveren we stap voor stap deze kaart om in een jungle … …

Lees hier de info
De boomsoort herkennen
en de boom geolokaliseren
We geven je tips om je boom te geolokaliseren en een aantal tools om te achterhalen om welke soort het gaat

Lees hier de info over 'de boomsoort'
Lees hier de info over 'geolokaliseren'
Een boom planten
in de herfst van 2019 ...
De gemeenschap:
de spelers van het bos
Ons project heeft slecht zin als we het samen doen.
Heel wat verenigingen,
scholen, instellingen, collectieven,
artiesten, media ...
stappen reeds mee in het avontuur van Wood Wide Web.
Partners plaatsen de boom en het bos centraal in hun programmatie of activiteiten. Samen organiseren we activiteiten op het terrein, waar we bomen en mensen kunnen ontmoeten.