Adres :
Van Elewijckstraat 35 Elsene
Gps-coörd. :
50.8284 , 4.3688
Partner :
Deze boom is toegevoegd aan de Wood Wide Web atlas door WORMS

Identiteit

Latijn :
Tilia platyphyllos
Naam FR :
Tilleul à larges feuilles
Naam NL :
Zomerlinde
Naam EN :
Large-leaved lime
Familie :
Tiliaceae
Hoogte :
-
Beoogde hoogte :
Deze soort kan tot 40 m hoog worden
Diameter kruin :
-
Omtrek van de stam :
-
Verwachte omtrek :
700 cm
Verwachte levensduur :
Kan tussen 1000 en 2000 jaar oud worden
Oorsprong/Afkomst :
Europa
Voorkeursbodem :
Alle
Voorkeursklimaat :
Gematigd fris
Collectie van de Belgische Staat, permanente bruikleen aan de Plantentuin Meise. <https://www.plantentuinmeise.be/nl/home/> Hempel, Die Bäume und Sträucher dese Waldes, pl. 42, 1889

Kenmerken/Karakter van het individu

Geen boom zonder grond, geen grond zonder bomen. Het bos is het mooiste voorbeeld van composteren op natuurlijke wijze. In de stad imiteren we dit proces om humus te maken. Humus, humor, humeur... We nodigen u uit om de kunst van het composteren te komen ontdekken met het netwerk van de Brusselse meester-composteurs.

"Onze boom is een majestueuze linde die over de tuin hangt van ons bureau, het Huis van de vrede. We houden van de kleine momentjes waar we naar hem kijken door ons raam. Hij inspireert ons en verbindt ons. Door zijn perfecte plaats, ligt de tuin half in de schaduw en half in de zon. De medewerkers van het Huis kunnen eten in de zon, terwijl de composteurs van de tuin goed beschermd zijn tegen de warmte, in de schaduw van zijn grote bladeren. Iedereen vindt er zijn gading."

ps. De bladeren van de linde zijn zacht, ze ontbinden snel, een uitstekende bondgenoot van compost. Om te weten hoe u het bos kan imiteren: www.wormasbl.org.

Fotos: Priscille Cazin (Sylvolutions / 32shoot asbl)
© PC-Z
© PC-Z
© PC-Z
© PC-Z
© PC-Z
© PC-Z
© PC-Z